wtorek, 30 października 2012

Cake

Hej,
post będzie raczej krótki bo niespecjalnie się czuję. Boli mnie głowa, mam katar itp. Jak wiecie pracuję nad wielkim projektem denko, więc pojawi się on już wkrótce. Tymczasem mam dla was przepis na szarlotkę <3 Uwaga, uwaga! Jest to szarlotka upieczona bez kruchego ciasta XD

Potrzebne są:
-cukier (wedle uznania)
-margaryna (połowa kostki)
-mąka (półtorej szklanki)
- 3/4 jabłka

Przygotowanie:
1. Robimy kruszonkę mieszając ze sobą składniki (mąka, cukier i margaryna) tak aby powstały "okruszki".
2. Obieramy i kroimy jabłka.
3. Ugniatamy na dnie tortownicy/blaszki kruszonkę i układamy na niej warstwy jabłek.
4. Posypujemy z wierzchu kruszonką.
5. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180' na ok. 40 minut.




Lecę robić hiszpański, paaa!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz